16 november: Op weg naar the USA! (2e deel staat onderaan)

We hadden de wekker op 5.45 uur gezet maar waren allebei al ruim daarvoor wakker. Alle laatste spullen in de koffer en om 6.20 uur reden we weg.

Onderweg was het nog best druk, was voor het eerst ook een beetje zenuwachtig voor alles. Als we de eerste vlucht maar halen….

Om 7.00 uur waren we bij de P3, ik eruit met alle bagage en Huub parkeerde ergens in Almere geloof ik, het duurde in elk geval erg lang voor hij er weer was. 119 moeten we onthouden. Toen de bus in die al aardig vol was en meteen naar Schiphol gierde, waar we om 7.30 uur bij vertrekhal 3 aan kwamen. De incheckbalies zouden om 8.00 uur opengaan maar waren al open én we waren vrijwel meteen aan de beurt. So far, so good. Ze moeten onze coronacheckbewijzen zien en het adres van het eerste hotel, wat ik gelukkig in een notepad op mijn mobiel had gezet. De stewardess vond ons erg georganiseerd. Ze vertelde dat de stoel tussen ons in waarschijnlijk vrij zou blijven want hij was niet vol. Daar worden we blij van!

Aan het ontbijt.

Uiteindelijk door de controle met een wachttijd van 10 minuten, door naar de paspoortcontrole en toen we daar doorheen waren was het 8.00 uur. Lekker! Even een ontbijtje bij Bread met een grote koffie en thee en dan schrijf ik dit maar meteen. Ben een stuk relaxter nu we deze vlucht gewoon lijken te gaan halen. 9 uur is wel lang. Hopelijk kan ik een dutje doen en wat leuke films kijken. Om 10.10 begint boarding.

jullie horen waarschijnlijk nu pas morgen weer van ons want we zijn pas rond jullie tijd 02.00 uur vannacht in het hotel.

liefs!! Xx

Deel 2

We zaten inderdaad op een rij van 3 met zijn tweetjes met best veel beenruimte. Helemaal prima dus. De film Downton Abbey gezien, lekker gegeten en uiteindelijk een uur eerder op Chicago geland. Daardoor hadden we ineens 3 uur overstaptijd i.p.v. 2 dus dat was heel fijn. Ook bij de controle vielen de rijen mee. Weer de bekende vragen over waar naartoe, waarom, geld etc. En Huub moest vingerafdrukken afgeven en ik niet niet. Maar goed, koffers ophalen, weer ergens afgeven en met de trein van hal 5 naar 1. Waar we uiteindelijk zelfs nog 1.5 uur moesten wachten op de 2e vlucht.

2e vliegtuig was klein en vol, zaten naast een mevrouw die naar haar zoon ging in St Augustine en dacht dat Amsterdam in Denemarken lag. Ach, ik weet ook niet alle staten van Amerika dus we nemen het haar niet kwalijk. Ze vond het in elk geval gezellig met ons te kletsen.

Na 2,5 uur waren we dan in Jacksonville! Koffers kwamen snel, Hertz zat er tegenover en omdat we Goldmember en presidents circle zijn, waren we ook snel aan de beurt. Bij I 20 stond een mooie zilveren Hyundai Santa Fé die we mochten meenemen.

We moesten nog 35 km rijden naar het hotel in Kingsland, Georgia. In het donker dus we zagen niet veel. Hotel konden we vervolgens bijna niet vinden maar is toch gelukt en nu ben ik inmiddels bijna 24 uur op en echt doodmoe. We gaan zo slapen en waarschijnlijk morgen bijtijds op weg naar Charleston met een omweggetje. Dan komen er ook wat foto’s hoor!

trusten!

En o, ja, het is hier 6 uur vroeger, niet later wat ik geloof ik, eerst zei.

3 gedachten over “16 november: Op weg naar the USA! (2e deel staat onderaan)

  1. ‘Weer de bekende vragen over waar naartoe, waarom, geld etc.’
    -“Nope, no cash and no creditcard. We dont have money’ ,-Tom en Derk ’17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *