17 november: van Kingsland naar Charleston via Jekyll island

Na een korte nacht van ongeveer 5 á 6 uur slaap, geven we het rond 6 uur maar op. We gaan douchen, ik gooi de koffers leeg, (We hadden alles over de 4 koffers verdeeld voor het geval er een zoek zou raken) en maak er 2 koffers kleding van. Een voor deze week voor de koelere temperaturen en de andere met zomerkleding voor de laatste weken, zodat er en nu steeds maar een open hoeven te doen. Dan aankleden etc. en een simpel maar prima ontbijtje in het hotel.

Uiteindelijk rijden we om 8.30 uur weg naar Jekyll island. Wat een mooie plek is dit. We kijken bij driftwood beach, het is prachtig maar ook echt heel koud!! Een gemeen koude snijdende wind staat er, de make up vliegt weer van mijn gezicht en mijn ogen tranen er helemaal van. Na wat foto’s houden wij het daarom snel voor gezien. En weer door! Er zijn veel van die prachtige oak trees met spanish moss, echt iets wat hoort bij deze regio.

Route zonder Jekyll island

Mooi hè?

Ze zijn overal druk bezig met kerstversiering. We rijden een rondje over het eiland en gaan dan richting Charleston. Onze 4e staat in 36 uur. Gisteren waren we in Illinois en Florida, we begonnen vanmorgen in Georgia en nu zijn we in South Carolina.

Driftwood beach

Het eerste gedeelte tot Savannah is best druk en dan zien we ook veel restaurants van onze favoriete ketens maar het is daar nog een beetje te vroeg voor. Als het wel tijd is, zijn we voorbij Savannah, op een veel rustigere weg en is er geen restaurant meer te bekennen. We zien wel een whole foods supermarkt en willen cola en water voor onderweg. Cola hebben ze niet, water wel en nog veel meer ander lekkers, het is wel ontzettend duur allemaal. Een soort ice tea green kost 6,59 voor 2 liter!! Dan rijden we naar ons hotel, een Best Western deze keer. Gelukkig mogen we al om 14.30 inchecken want ik moet nodig plassen. We bedenken dan dat om 15.00 uur gaan lunchen wel wat laat is. We besluiten daarom maar een stroopwafel te nemen en dan wat vroeger avond te gaan eten.

Mooi huis met kerstversiering
Leuk straatje.
Leuk straatje

We parkeren vlakbij de Charleston City market, een lange overdekte markt, beetje braderie-achtig. Ik heb trouwens vergeten om mijn fototoestelletje ( mijn grote Canon heb ik in Nederland thuis gelaten) uit de auto mee te nemen dus ik maak maar foto’s met mijn mobiel. Deze markt is niet erg spannend dus daar vergeet ik zelfs een foto van te maken. Buiten is het leuker maar de mooie huizen die hier moeten zijn, zien we eigenlijk ook niet. De Rainbow row is wel mooi.

Rainbow row
Gewone huizen met een mooie kerk
De koetsjes
De koetsjes

Er rijden koetsjes rond. Ik vind dat altijd erg zielig voor die paarden, dus daar gaan we niet in. Overigens maakt mijn autocorrect van de koetsjes steeds koetjes, alsof ik niet weet dat dit paarden zijn!?

Ik heb, slim als ik ben, trouwens uit het hotel een plattegrond meegenomen zodat we tenminste een idee hebben waar we heen moeten. We lopen richting Bayside park, waar een enorm cruiseship ligt te toeteren. Er is een mooi pad met overhangende bomen en we lopen er een stuk langs het water.

Bootje
Bootje

Me like
Me like!
Vanaf het piertje

We halen de auto uit de garage en willen nog even kijken naar de mooie tuibrug, de Arthur ravenel jr. Bridge naar Mount Pleasure. Inmiddels is het 17.00 uur geweest en zitten we midden in de spits. Aan de overkant zoeken we een plek, waar we helemaal niet mogen staan. ( maar hé, alles voor de foto) Ik loop nog wat verder en krijg gelukkig nog net een restje sunset te zien.

Op de brug
Naast de brug

Inmiddels hebben we trek en zoeken we op onze recent geupdate tomtom een restaurant op. We vinden een Olive garden op 2.7 km afstand, daar gaan we heen! Nu komen we in een wijk met echt fantastisch mooie huizen die ik eerder had gehoopt te zien. Het is er prachtig maar ook heel donker dus zien we sowieso niet veel. Op de plek waar de Olive garden zou moeten zitten, heeft waarschijnlijk een bewoner wat olijven in zijn tuin maar het bekende restaurant is er echt niet.Dat is niet de eerste keer dat tomtom ons gewoon naar een woonwijk stuurt, zucht….

Dan rijden we maar richting hotel in de hoop dat we onderweg iets vinden. Intussen staan we lang in de file en voelt Huub zich echt niet lekker. Nou verheug ik mij al weken op de lekkere restaurants in Amerika maar als Huub niet lekker is, zit je ook niet op je gemak te eten. Uiteindelijk halen we maar wat bij een kiprestaurant, Chicken filet of zoiets en eten het op de kamer op. Huub gaat slapen en ik begin met het blog en de foto’s maar om 21.00 uur kan ik mijn ogen niet meer open houden. Ik schrijf dit nu om 3.00 uur ’s nachts na 5 uur slaap in de hoop straks nog een paar uur te slapen. Huub was net ook wakker en voelt zich weer helemaal top, gelukkig.

Update volgende ochtend, mannetje is gelukkig weer 100%!

Morgen naar Savannah. Tot dan! Xx

2 gedachten over “17 november: van Kingsland naar Charleston via Jekyll island

  1. Tomtom…. Gebruik Google Maps! (Als Waze niet werkt daar) TomTom heeft ons al vaker misleid.
    Heel veel plezier en hopelijk wordt Huub snel beter! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *