18 November: Van Charleston naar Savannah

Vannacht heb ik van 2.00 tot 4.00 mijn verhaal van gisteren afgemaakt en daarna gelukkig nog 2 uurtjes geslapen. Huub voelt zich weer fris en fruitig dus we beginnen allebei weer blij en uitgerust aan deze nieuwe dag.
We doen rustig aan en zitten om 8.00 uur aan het ontbijt. Best lekker met warme omeletjes met groenten erin, diverse broodjes, scones, bagels etc. en je kunt er wafels maken. Ook hebben ze keuze uit veel verschillende yoghurtjes en vers fruit.

een van de vele mooie huizen in Mount Pleasant.
nog een

Na het ontbijt pakken we de boel weer in en om 8.45 rijden we weg. Eerst naar de plek waar we gisteren de Olive garden niet vonden maar wel veel mooie huizen in de Charleston stijl, ik zou hier goed kunnen wonen hoor.

Daarna rijden we naar een parkje daar vlakbij Shem Creek park. Het is trouwens heel zonnig vandaag met vanmorgen slechts 2 graden. Zo koud was het hier niet sinds maart. Fijn dat wij dat mee maken, achum. Maar goed, het is droog en daar zijn we heel blij mee. We wandelen de hele boardwalk af en genieten van de mooie uitzichten. We zien ook onze eerste pelikanen hier.

restaurant in the Marsh

We vermaken ons er ruim een half uur, gaan nog even naar het toilet, (zo lekker dat alle parken hier keurig schone toiletten hebben!) en rijden dan naar Savannah in 2,5 uur. We besluiten maar vandaag Savannah zelf te doen omdat het vrijdag is, in het weekend schijnt het er heel druk te zijn. We vinden een mooie parkeergarage en lopen uiteindelijk vele kilometers door deze aparte stad. Er zijn tientallen kleine parkjes, mooie straatjes met prachtige huizen, koetsjes met paarden, niet veel verkeer en af en toe wat daklozen.

River street

Ik heb ooit gelezen over Paula Deen, een tv kok, die ook een paar restaurants heeft met echt southern style food. Die staat al lang op mijn verlanglijst en dus zoeken we er lang naar, is het een takke-eind lopen maar uiteindelijk vinden we het, is er plek en wow, wat was dit lekker! Je kiest met zijn tweetjes 3 gerechten en 4 bijgerechten uit, die worden aangevuld als je meer wilt, de drank zit erbij en je krijgt ook nog lekkere kaasbroodjes erbij en een dessert naar keuze.

We hoeven niet bijgevuld te worden want we zitten hier al nokkie vol van om 15.00 uur dat we tot morgen niks meer hoeven te eten. Het meest bijzondere vond ik the yams met honing en creme fraiche. Ik had nog nooit een yam gegeten, het zat een beetje tussen een zoete aardappel en pompoen in qua smaak, erg lekker.
Gelukkig lopen we daarna nog 2 uur naar o.a. Forsyth Park en de Cathedral of St. John the Baptist en nog 15 andere parkjes.


Uiteindelijk rijden we pas na 17.00 uur richting ons hotel in Pooler. Zeg maar het Zoetermeer van Den Haag, is Pooler van Savannah. In Savannah kost een overnachting min. $250.00 per nacht, Pooler is wat goedkoper :-).

Forsyth park
ja, daar is ie hoor, het eerste eekhoorntje, er waren er veel maar ze gingen niet graag op de foto! Niet zo scherp ook, sorry!
the olde pink house

Op de kamer ga ik douchen en mijn haar wassen zodat het droog is als ik naar bed ga en Huub zet de laptop op. Het uitzoeken en uploaden van de foto’s kost toch wel veel tijd steeds. Inmiddels is het alweer 20.30 uur, misschien redden we het vanavond tot na 21.00 uur, haha!
Wat een heerlijke dag was dit! In dit hotel blijven we 3 nachten, er is in de buurt van Savannah nog een hoop te doen. Wat, dat lezen jullie snel!

Liefs en tot morgen weer! xx

Op weg naar het hotel ging de zon weer onder
De auto, Hyundai Santa Fé, hij rijdt lekker!

2 gedachten over “18 November: Van Charleston naar Savannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *