23 November: Shorewalk, Anna Maria Island, strand en sunset

Toch weer om 6.00 uur wakker, echt uitslapen lukt nog niet. Vannacht heeft het wel geregend en als het licht wordt om 7.00 uur drupt het nog wat. Rond 9.00 uur staan we toch maar op, ontbijten eens met een bakje havermout (ik) en Huub met grits. Dan gaan we een wandelingetje maken in het park waar we zitten. Inmiddels is het gelukkig droog. We lopen langs de tennisbanen, het basketbalveldje en het zwembad met de hot tub. Ook kijken we even binnen bij het clubhuis waar je spelletjes kunt doen en waar een hoop folders en info ligt.

Dan gaan we een stukje rijden, een rondje Anna Maria island. Het eiland is prachtig maar er is een weg afgesloten waardoor we in een soort lange file staan. Nou is het morgen Thanksgiving (altijd elke 4e donderdag in November) en dan is echt bijna alles dicht, zelfs de supermarkten als de Walmart en veel restaurants. De dag daarna is het Black Friday. Ik vermoed dat veel Amerikanen er wat dagen aan vast geplakt hebben en lekker naar Florida zijn gekomen. Je ziet ook heel veel kentekens van andere staten. Kortom, het is druk.
Bij de Rod reel pier staat Huub nog een tijdje te praten met een oudere meneer die Van Winkle heet en trots vertelt dat hij en zijn familie al 150 jaar in Florida wonen. We zagen een lelijke vogel, ik dacht dat het een ontsnapte turkey was die op de vlucht was voor Thanksgiving. Ik zat er niet ver vandaan want volgens deze meneer was het een turkey vulture.

We kijken ook nog bij een enorm grote en mooie jachthaven. De meeste huizen zijn ook echt megavilla’s. Er zit hier een hoop geld.

Uiteindelijk kijken we bij ons favoriete strand, Coquina beach. Het is er drukker dan normaal en ook best zonnig. De temperatuur is opgelopen tot 27 graden! We besluiten terug naar het appartement te gaan, te lunchen, de badspullen te pakken/aan te trekken en gaan dan om 15.00 uur weer naar het strand om daarna aansluitend wat sunsetfoto’s te maken. Dat doen we en zodra we onze handdoekjes hebben neergelegd en verzuchten hoe heerlijk het is, verdwijnt de zon achter de wolken om niet meer terug te komen. He nou, jeetje! Het is ook best koel dan. We pakken de spullen dan maar weer in en rijden een stuk richting Sarasota. Ook heel mooi met joekels van huizen. Tegen vijven rijden we weer terug, gaan even naar de wc bij een mooi openbaar toilet en maken dan wat foto’s op het strand.

met een mooi huisje erbij
Huub in de avondzon

Van het strand naar huis staan we weer in een file. Hopelijk is het hier na het weekend weer wat rustiger.
Thuis kleden we ons om en gaan we lekker eten bij de Applebees. Daar is het dan weer niet druk, de ober zegt dat het zo’n gekkenhuis was vandaag buiten met files doordat iedereen nog snel boodschappen moet doen. Aha, zou dat het zijn geweest?

alleen het kleine toetje ging op de foto, een warme brownie met ijsTegen 20.30 zijn we dan weer thuis en gaan we/ik weer aan de slag met het blog. Morgen is alles dicht. Hopelijk is het lekker weer en kunnen we nou eens echt naar het strand. Verder maar eens wat relaxen in en om het appartement.

Tot morgen weer! xx

We sluiten af met wat eekhoorntjes van de dag! 🙂

2 gedachten over “23 November: Shorewalk, Anna Maria Island, strand en sunset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *