28 November: Sarasota, Siesta Key beach en een sunset

Ik was vanmorgen weer om 6.00 uur wakker. Zo jammer dat ik nog steeds zo kort slaap, al is het al meer dan in Nederland. Maar ach, zo heb je wat aan je dag. Huub slaapt wel erg lekker (ben ik erg jaloers op) dus uiteindelijk gaan we om 9.15 uur op weg.
Gisterenavond heeft het trouwens echt megahard geregend, we waren blij dat we thuis waren!
We gaan vanmorgen doen wat we eigenlijk al op de eerste dag van plan waren; ontbijten bij de Cracker Barrel. Het is weer net zo kneuterig en lekker als altijd, al zitten er vrijwel alleen maar bejaarden te eten en ook het personeel is 60+.

Daarna rijden we door naar de Bayfront park in Sarasota. Sarasota blijkt echt een grote stad te zijn. Het park ligt mooi zo aan het water. Het is goed dat we vandaag dit uitstapje maken want het is flink bewolkt. Wel nog steeds 24 graden.

We wandelen een tijd door dit park.

Ik voor de gekke bomen die je hier veel ziet
Huub staat weer onder een rokje te kijken. Zo zie je goed hoe groot het beeld is.
Big city

Vanaf hier besluiten we ook nog even naar het Ringling museum te gaan. De tuinen schijnen mooi te zijn. Daar aangekomen (was weer 20 minuten rijden in Sarasota) blijkt het op maandag gratis te zijn om het Museum of Art en de Bayfront Gardens te bezoeken. Er zijn nog 3 musea waar je wel voor moet betalen maar 1 vind ik al meer dan genoeg dus helemaal top. De tuinen en het huis waar het circusechtpaar woonden zijn mooi. Het museum vind ik van buiten prachtig, binnen is het voor een cultuubarbaar als ik een beetje saai met oude schilderijen. Heel veel van Hollandse schilders overigens, Frans Hals en Rubens bijvoorbeeld.

Dit vind ik dus heel mooi!
Prachtige tuinen!

Na hier een tijd rond gelopen te hebben en weer $50,00 toegang te hebben bespaard als echte Hollanders, gaan we eens kijken op Siesta key beach. Het nummer 1 strand van Florida. Geen idee waarom, want ik vind ons Coquina beach veel mooier. Je hoeft er ook niet zo’n takke-eind naar de zee te lopen.

Siesta key beach

Inmiddels is het alweer 15.00 uur en zijn we gewoon moe. We rijden terug naar “huis” en geen idee waarom maar de terugweg duurt echt minstens 2x zo lang als de heenweg.
Thuis gaan we even een uurtje liggen en daarna rijden we naar Cortez beach voor een sunset. Vanwege de bewolking is ie weer prachtig!

Dan rijden we langs de Historic bridge street waar wat kerstverlichting is, ik maak wat foto’s uit de auto.

Allemaal prachtig maar inmiddels is het al na zessen en we moeten nog boodschappen doen. We rijden naar de Walmart in de hoop er wat kant en klaars te vinden want eigenlijk hebben we het allebei wel gehad voor vandaag. Dat is allemaal op, jammer maar helaas. We brengen de boodschappen thuis en gaan dan maar eten bij de Applebees. Lekker en niet duur. Eenmaal daar worden we echter op een plek gezet waar de airco heel hard aan staat en ik het met jasje en sjaal nog steeds koud heb. Er schijnt iets met de knoppen aan de hand te zijn. Ze zeggen dat ze het uit gaan zetten maar uiteindelijk blijft het koud. Andere plekken zijn niet vrij… Het eten is heerlijk maar zodra het op is, gaan we gauw weg. We hadden nog wel gedacht dat ze een korting of iets zouden geven maar nee. Met gierende banden en weinig fooi, gaan we weg. Dat was de laatste keer hier.

Thuis is het inmiddels ver na negenen voordat ik de foto’s heb geupload en nu na het blog rol ik zo mijn bedje in.

Morgen wordt het weer mooi weer als het goed is en gaan we lekker relaxen op het strand.
Tot morgen weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *