29 November: Fort De Soto Beach en Park

Na een simpel ontbijtje thuis en mijn vriendin Marleen te hebben gefeliciteerd met haar verjaardag vertrekken we toch pas om 10.00 uur omdat we eerst op Google maps wilden bekijken waar we heen zouden gaan en of daar eenvoudig te parkeren zou zijn.

Op naar Fort De Soto Beach! Het is vandaag bijna strakblauw met 28 graden en daarmee eigenlijk de mooiste dag tot nog toe. Het is toch nog 45 minuten rijden maar het is een mooie route over diverse bruggen waaronder weer de mooie Skyway bridge.

Eenmaal bij het park moet je bij een automaat je kenteken invoeren en $5.00 betalen, dan mag je overal in het park parkeren. Het is groot, met een fort (geen foto van), diverse stranden, dog park, dog beach en diverse wandelgebieden. Ik had online gelezen dat we naar North Beach moesten voor het mooiste strand. Het parkeerterrein is huge en er staan maar een paar auto’s. Daar houden we van. Er zijn mooie schone toiletgebouwen en het stuk groen tussen het parkeerterrein en het strand met de vele palmbomen maken het er prachtig!

pad naar het strand en het toiletgebouw in het midden.

Vlakbij de parkeerplaats zie ik een stuk verder een boom met 2 grote vogels erin. Ik besluit er met de camera heen te lopen en ja, wat een mooie roofvogels! Osprey’s, oftewel visarenden.

Terwijl ik ze fotografeer wordt ik 4x gebeten, niet door de vogels maar door andere irritante vliegende wezens. In de auto hebben we Off spray dus ik spray me daar maar eens flink mee in. Ik stink nu een uur in de wind maar dat heb ik ervoor over om niet nog meer beten te krijgen.. 🙂 Overigens zijn dit de eerste beten hier in Florida dus ik mag niet klagen.

The beach !

Het strand is wit, leeg en mooi! Er liggen wat Fransen of Canadezen bij ons in de buurt, ze spreken Frans in elk geval. Het is net of we in Frankrijk zijn als je je ogen dicht hebt. Met ogen open ziet het er toch heel anders uit. 🙂 Wat ik wel heel jammer vind is dat het zeewater dit jaar beduidend minder lichtblauw is als andere jaren. Dat schijnt door de 2 hurricanes eerder dit jaar te komen. Schijnbaar heeft dat een hoop los gemaakt.

Wanneer ik de zee in geweest ben en een stukje langs een zandbank heb gelopen, vind ik 3 sand dollars. Wat leuk, vaak op foto’s gezien maar nooit zelf gevonden. Het schijnt van familie te zijn van de zeester. Als je ze vindt op het droge zijn ze dood. Ahhhh…

De sand dollars

Na een paar uur bakken, zwemmen, lezen en genieten gaan we maar weer naar de auto en rijden nog het park (is eigenlijk een eiland) rond en stoppen op wat plekken. Ze hebben ook ergens winkelmandjes hangen. Als je langs het strand gaat lopen om schelpen ofzo te zoeken, mag je zo’n mandje meenemen om meteen zwerfvuil op te ruimen. Slim! Schijnbaar werkt het want wij zien niets meer liggen.

Vanaf het Ooststrand zie je mooie Skyway brug weer in de verte

We rijden weer in 45 minuten naar huis, waar we om 16.00 uur weer aankomen. Douchen, relaxen, blog en zo weer eten. Het was weer een topdag!

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *