30 November: Coquina beach en de Robinson preserve

Na een superlekkere nacht slaap en een ontbijtje met warme biscuits uit de oven, vertrekken we naar ons strandje vlakbij. Vorige keer dat we er waren hadden we af en toe wat kriebel in onze keel. Er zou geen red tide zijn maar wij begonnen een beetje te twijfelen. Mede daarom zijn we gisteren maar naar het Noordelijkere strand gegaan waar inderdaad niks aan de hand was. Vandaag toch maar weer eerst “ons strand” geprobeerd en zowaar vandaag gelukkig geen kriebelkeel en het water was vandaag ook ineens veel helderder!

Huub loopt voorop met de strandtas

Het is heerlijk vandaag! Rustig, geen kinderen en je hoort alleen maar kabbelende zee. Ook in de zee is het erg lekker. Er staat niet veel wind dus het is wel warm. Rond het middaguur zo’n 29 graden.
Na 2,5 uur is het weer mooi geweest en gaan we thuis douchen, omkleden, boterhammetje eten en tegen 15.00 uur naar de Robinson preserve. Een natuurgebied in Bradenton, de stad waar we verblijven maar die is zo groot dat dit toch weer 20 minuten rijden is.

We wandelen eerst bij de North entrance, richting de uitkijktoren. Maar dit is duidelijk niet het leukste deel van het park. Huub wordt nu trouwens ook gestoken. Hij heeft zich niet ingespoten met de Off spray, ik wel. Dus gaan we terug naar de auto en rijden naar the South entrance. Huub spuit zich nu wel in en ik doe ook nog maar wat extra.

uit de uitkijktoren

Dit gedeelte van het park is beduidend mooier!

We zien een hoop mooie vogels, hoe ze heten moet ik nog opzoeken maar we moeten zo eten en dat duurt nu even te lang. 🙂

Mooi huis bij de ingang van het park

Op een gegeven moment zien we een marsh rabbit! Wow, die worden niet zo heel veel gezien. Ik ben blij, hij blijft ook best lief zitten tot ie raar gillend wegrent. Hmm ik heb nog nooit een konijn zo horen gillen, het is een beetje een aansteller denk ik. Hij heeft heel andere oortjes dan “onze konijnen”, zien jullie dat?

Dan lopen we maar gauw door, de zon gaat bijna onder en ik wil hier niet in het donker lopen. Het is overigens nog steeds 27 graden, pff geen weer om zo te wandelen toch?
De zonsondergang met alle waters is ook weer prachtig, dat pakken we toch maar weer mooi even mee!

bruggetje met zonsondergang

We zijn even bang dat we niet aan de overkant van het water komen, daar waar onze auto staat en dat we dan weer een uur terug moeten lopen maar gelukkig komt het goed. Tegen zessen rijden we weer terug naar onze appartementje om weer eerst het blog te schrijven en de foto’s te doen. Zometeen eten we lekker zalm met mashed potatoes en gemengde groenten.

Morgen is onze laatste dag in Bradenton. Vrijdagochtend gaan we door naar Orlando. Aan de ene kant jammer want het is hier wel echt een ideale locatie met een hoop te zien en te doen mits je van strand houdt. Maar een andere plek is vast ook weer leuk en wat anders.

Tot morgen maar weer! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *