3 December: Wekiwa Springs, Apopka Wild life drive & Winter Garden

Op zich best redelijk geslapen in ons nieuwe appartementje, alleen was mijn bed wel echt heel hard en dat voelde ik in mijn rug vanmorgen.
Ontbeten met geroosterd brood met jam (meer hadden we niet meer) en om 10.00 uur stonden we in Wekiwa Springs state park. Het is er prachtig! De wijk eromheen in trouwens minstens zo mooi. Er stonden ook veel waarschuwingsborden dat je uit moest kijken voor beren. Helaas hebben we die niet gezien. Wel weer dode wasbeertjes. Die zijn niet heel handig met oversteken.

Wekiwa Springs park

We lopen er ruim een uur rond en praten even met een ranger, ze willen altijd weten waar je vandaan komt en of we al meer van the USA hebben gezien en wat we het mooist vinden. Altijd wel even gezellig.

Ruim een uur later rijden we naar de Apopka Wildlife drive. Deze is alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag zodat de dieren de rest van de week rust hebben. De drive is gratis, 11 mijl lang en onderweg mag je stoppen om foto’s te maken. Sowieso mag je maar max. 10 mijl per uur rijden.
As we dit gisteren hadden geweten hadden we geen uren rondgelopen op zoek naar alligators want vandaag zagen wij er er minimaal 20.

Na ongeveer 1,5 uur rijden we het park weer uit, het was leuk en de natuur is er ook echt prachtig. Duizenden vogels hebben we ook gezien en gehoord.

Soms aan 2 kanten water. Hier toevallig zonder vogels. 🙂

Dan rijden we richting Winter Garden, een plaatsje onderweg wat leuk moet zijn. We zien er ook een mall met een winkel die we nog wilden zien. Het is natuurlijk zaterdag dus we zijn niet de enigen met dat idee. We vinden wel wat we zochten, dus dat is mooi.

Inmiddels is het weer 15.00 uur. Wat vliegt de tijd hier toch voorbij!! We hebben dorst en nemen een ijskoffie bij de Mac. Daarna vergeten we helemaal dat we eigenlijk naar Winter Garden waren gereden omdat het zo’n mooi plaatsje moet zijn, en gaan gewoon weg. O nou hebben we alleen een mall gezien. Helaas, hahaha!

Dan rijden we terug richting Orlando en halen eerst nog wat boodschappen bij de Walmart. Uiteindelijk zijn we rond 17.00 uur weer bij het resort. Ik loop even naar de receptie en vraag of ze misschien een topmatras hebben voor mijn keiharde bed. Dat hebben ze en die krijgen we mee. Ik heb er niet heel veel vertrouwen in maar hopelijk helpt het iets. We gaan het meemaken.

We koken zelf wat en zitten wat op onze telefoon en kijken met een half oog tv. Het was toch weer een flinke dag vandaag. Morgen wat relaxter is het plan, wat we precies gaan doen, weten we nog niet. Tot morgen maar weer!

Als je het verhaal leuk vindt, of je hebt wat te vragen, stuur vooral een reactie. Via whatsapp krijg ik wel reacties maar af en te hier is ook gezellig!

Dit was een verdwaalde vogel denken wij

2 gedachten over “3 December: Wekiwa Springs, Apopka Wild life drive & Winter Garden

  1. Nou, omdat je het zo lief vraagt haha. Ziet er prachtig uit en zo gaaf, die alligators! Ben je niet bang dat ze ineens de kant op komen en jou achterna gaan? Dat zou ik dus hebben haha..

  2. Haha, dank je wel Kim! Er zijn veel meer lezers maar het reageren is schijnbaar lastig met de codes maar het is fijn af en toe bevestiging te hebben dart ik het niet alleen maar voor onze ouders en mijzelf schrijf!
    Toen ik voor het eerst alligators zag dacht ik dat ook hoor maar ik heb mij laten vertellen dat ze veel minder agressief zijn dan krokodillen. Er is nog nooit een volwassene zomaar aangevallen. We zijn te groot. Hondjes en peuters kunnen wel een prooi zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *