5 December: Blue Springs State park en New Smyrna beach

Vanmorgen hebben we de wekker weer eens gezet en om 9.00 uur rijden we weg. Strandtas met zwemkleding achterin de auto en gaan. Na een uurtje rijden zonder files komen we aan bij het mooie Blue Springs park. Toegang $6.00 per auto net als de meeste State-parken. Het is er nog lekker rustig. Wij zijn hier ooit al eens met Derk geweest en ik vond het hier toen zo mooi! We zagen toen ook heel veel wildlife. Deze keer is het nog minstens net zo mooi maar qua wildlife zien we wel minder dan toen. Maar ja, successen behaald in het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst! Dat blijkt maar weer. 🙂

Je loopt er op een boardwalk langs de rivier met af en toe een uitkijkpunt.

Prachtig aangelegd toch?

Op een gegeven moment ziet Huub weer (jaja!) een manatee voorbij zwemmen. Het water is zo helder dat je ze ziet anders zou je het niet doorhebben.

Daarna zien we er nog een, het kan ook dezelfde zijn geweest. Hij is sowieso nog heel klein/jong. Er zitten ook nog veel andere vissen in het water die je duidelijk kunt zien. Echt grappig.

een turtle

Eekhoorntjes en vogels zien we heel veel. Vorige keer zag ik hier voor het eerst van mijn leven een gordeldier. Nu kijk ik echt goed tussen de bomen maar nee, niks. Een wasbeertje ofzo lijkt me ook wel leuk.

Dat donkere gat is the blue hole, daar komt al jaren water uit en is heel diep. Gek he?

Na hier 2 uur te hebben gewandeld en rondgekeken, gaan we richting kust. New Smyrna beach is dan het dichtstbij. Dat ligt aan de Atlantische kust, dus de andere kant van Florida dan waar we vorige week waren. Daar rijden we een tijd rond op zoek naar een strand met parkeerplek erbij. De meeste stranden liggen achter privé huizen, appartementen e.d., andere zijn afgesloten vanwege ‘storm damage’ due to huricane Nicole. Jeetje, ik had eigenlijk niet zo door dat het deze kust ook zo getroffen heeft. Ik voel me een beetje een ramptoerist.

Zand op de weg, kapotte hekjes, bomen en troep!

Uiteindelijk komen we bij Canaveral National Seashore park uit. We verwachten weer $6.00 te moeten betalen maar nee, deze is $20.00. Zo dat moet mooi zijn! We mogen dan wel 7 dagen lang naar binnen. Hmm, daar hebben we dan weer niks aan. Het park is wel 15 km lang, er komt geen eind aan. We besluiten ergens op Parking 3 onze auto te zetten en lopen naar het strand.

Een bord met daarop de dieren rond het strand, gezellig!

Op het strand is echt niemand. Het ziet er ook wat rommelig uit, hoop takken en troep. Er staat een flink windje en de golven zijn ook best heftig. We staan te twijfelen maar gaan toch maar liggen. We hebben druiven en bananen mee en eten die er lekker op met koude flesjes water uit de koelbox. We redden het een uur, dan vind ik de wind te fris en ben ik er eigenlijk wel klaar mee.

We besluiten nog een rondje park te rijden voor ons geld en uiteindelijk zie ik ergens wat lopen. Ik spring uit de auto met mijn camera en ja, toch nog een gordeldier vandaag!

Wat zijn ze lelijk he?

Dan gaan we echt weg. Onderweg is het druk maar echte files vallen mee. Toch weet ik zeker dat dit de laatste keer Orlando is geweest. Die grote steden, ik vind het gewoon niet leuk. Bijna thuis, halen we een pizza bij de Pizzahut vlakbij ons resort.

druk knooppunt onderweg

De pizza is lekker! Daarna gaan we douchen en Huub hangt lekker voor de tv, terwijl ik weer het blog doe. Morgen is de allerlaatste dag hier, snik. Morgenavond schrijf ik het laatste blog in Amerika.
Tot morgen dus toch maar weer! Als afsluiting nog wat gemene roofvogels en natuurlijk een eekhoorntje van vandaag. Hij was een noot aan het eten en dat was nogal luid, ik heb er ook een grappig filmpje van. 🙂

xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *