15 mei: Dag Stintino en la Pelosa beach

Van 22.00 tot 6.00 uur geslapen, best weer lang voor mijn doen. We doen rustig aan en gaan rond 9.00 uur een ontbijtje maken. Op het terras in de zon is het heerlijk. Af en toe is de zon weg en dan is het koud. Na het ontbijt ga ik aan de gang met de foto’s en het blog. Het kost altijd veel tijd maar op een telefoon en tablet en geen supersnel internet ben ik helemaal lang bezig.

Daarna zijn we naar Stintino, het plaatsje zelf op 5 km afstand, gereden. Leuk gezellig plaatsje maar niet erg spannend. Verwarrend genoeg hadden ze er 2 havens en bij eentje stond onze auto.😁Toch weer teruggevonden en op naar een supermarktje. Het dorp is mini en de supermarkt is dat ook, heel lang en smal en onhandig. Ook niet alles gevonden wat we wilden maar we hebben wat te eten vandaag.

Haventje

Eenmaal terug in het appartement zet ik het blog online en trekken we onze zwemkleding aan en gaan op weg naar het strand. Vroeger namen mensen potjes zand mee naar huis en was er te weinig zand over. Daarom zijn ze nu heel streng, na 1 juni moet je reserveren en betalen en je bent verplicht een matje onder je handdoek te leggen, zodat er geen zand blijft kleven. Die matjes hebben we voor de zekerheid maar gekocht vanmorgen. Ook moet je je voeten afspoelen als je weggaat en mag je geen stenen of zand verplaatsen. Het is toch bijna grappig. In of na juni had ik hier dan ook niet willen zitten, ook vanwege de enorme drukte dan.

Afijn, het strand is downhill 5 min. lopen en het is echt niet normaal blauw. Ik snap dat het een nummer 1 strand in Europa is, of is geweest. In Curacao of Florida vond ik water zó blauw al bijzonder maar in Europa heb ik dit nog nooit gezien.

Niet normaal toch?

Het is er voor ons doen druk maar we vinden een mooie plek in een hoekje en we gaan meteen het water in. Gedeeltelijk dan want het is wel erg verfrissend. Het is er heerlijk en we liggen er uit de wind waardoor het echt warm is terwijl het maar 20 graden is. Na 1,5 uur gaan we maar terug om niet te verbranden en het een beetje op te bouwen. In de middag douchen we en relaxen heerlijk. Rond 18.00 denk ik, waarom heb ik zo’n honger? Voor we naar het strand gingen hadden wij nog overlegd of we voor of na het strand zouden lunchen en uiteindelijk hebben we dat dus helemaal niet gedaan. Weird, Huub en ik die vergeten te eten…hahaha.

Maar goed, eigenlijk hoor je in Italië om 19.30 te eten maar wij hebben eten en honger dus ik ga maar gewoon koken. In de avond doen we ook niks spannends meer, het was een mooie relaxte dag. Tot morgen weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *