17 mei: Van Stintino via Alghero naar Bosa

Ik begrijp niet waarom maar ondanks Huubs gesnurk, slaap ik hier lekkerder en veel langer dan de gemiddelde 5 uur thuis. Vreemd maar wel fijn voor nu.😁

De wekker staat om 8.00 uur maar we zijn nog wel eerder dan dat wakker en we gaan aankleden en inpakken. We ontbijten op het terras in het zonnetje. Zo fijn dat de weersvoorspellingen steeds veel slechter zijn dan het echt is. Hopelijk blijft dat zo want anders worden we erg depri van onderstaande info!!

Voor 10.00 uur checken we uit en hoor ik bij de receptie mijn 200,00 cash borg terug te krijgen. Een mannetje scheurt naar ons appartementje en geeft schijnbaar akkoord en ik krijg geld terug. Bijna stop ik het zonder te kijken in mijn tas maar besluit het toch te tellen en het blijkt 100,00 te zijn. Zo jammer weer dit. Ik krijg het uiteraard alsnog maar houd er tóch een naar gevoel aan over.

We rijden naar Alghero, een van de grote plaatsen van Sardinië. “Alghero is een heerlijke stad, aan de noordwestkust van Sardinië. Het wordt ook wel ‘klein Barcelona’  genoemd, vanwege de Spaanse invloeden die je hier terugziet.”

Prachtig vond ik deze bloemenzee

Ik heb het niet zo op steden maar wow, Alghero is heel leuk! We parkeren de auto gratis op een parkeerplaats bij de haven en lopen dan naar de oude stad. Het is heerlijk weer en er hangt een gezellige vibe. Er lopen wat groepjes mensen met een gids maar verder is het niet druk. Wij struinen ruim 1,5 uur rond en gaan dan terug naar de auto. We zijn bang dat onze bagage, die gedeeltelijk op de achterbank ligt uit de auto is gestolen. Maar we vinden de hele auto niet meer. Even ben ik bang dat ook de auto weg is maar nee, we zijn er gewoon voorbij gelopen en alles zit er ook nog in.

De haven met de oude stad erachter
Straatje

Dan rijden we door naar Bosa langs een prachtige route door bergen en langs kliffen en de zee. Echt heel mooi. Gelukkig zijn er ook uitkijkpunten waar je kunt parkeren om foto’s te maken. Wat foto’s van de route zie je hier.

We kunnen officieel pas na 15.00 uur inchecken maar we zijn om 13.30 uur bij het hotel, 5 minuten buiten Bosa. We mogen al naar de kamer en de receptioniste geeft ons een plattegrond, legt uit waar we gratis kunnen parkeren en waar het leuk is om rond te wandelen en te eten. Heel fijn. De kamer is ruim maar basic en heeft een balkonnetje met uitzicht op de bergen.

We dumpen al onze spullen en gaan vrijwel meteen door naar Bosa. We parkeren de auto aan deze kant van de brug en over de brug sta je meteen in het oude centrum. Hele mooi straatjes met oude huizen in gekke kleuren. Bovenop de berg is het kasteel. Kastelen hoeven niet van binnen voor ons maar we gaan wel naar boven voor het uitzicht en nog meer straatjes. Pff trappen en trappen moeten we op en de treden zijn net hoger dan normaal dus de tocht is heftig, zelfs later naar beneden weer. Wel mooi allemaal maar eigenlijk geloof ik dat ik Alghero nog mooier en gezelliger vond.

Zo steil naar boven beneden moesten we!

Wat vinden jullie? Na de tocht omhoog en omlaag gaan we even wat kleins lunchen op een terras langs het water. Dan nog even over het water via een andere brug, tanken en om 16.30 uur zijn we dan weer op onze kamer. Even tot het eten relaxen en ik maak vast een begin met het blog.

We eten uiteindelijk bij la Nuova Costa, de vaste klanten worden al zoenend begroet, ons vinden ze schijnbaar minder leuk want heel vriendelijk vinden we ze hier niet. Voor de vegetarische volgers heb ik maar geen foto’s gemaakt. Het was wel lekker maar ook niet heel bijzonder. Het dessert was een zoete gefrituurde ravioli met sinaasappel en honing, typisch Sardijns. Wij begrijpen waarom het Sardinie niet uit is gekomen want ook dit zou ik niet nog een keer bestellen.

Tegen tienen zijn we weer in het hotel. We maken het blog af en kijken vast naar de route van morgen. We gaan weer door naar het zuiden en naar een appartement waar we 5 dagen zullen blijven. Ik ben weer benieuwd. Tot morgen dus maar weer! Het bed is trouwens keihard dus ik hoop dat ik me morgen nog kan bewegen.

4 gedachten over “17 mei: Van Stintino via Alghero naar Bosa

 1. ‘Wij begrijpen waarom het Sardinië niet uit is gekomen’ – hahaha, hier moest ik wel om lachen. Jammer dat het niet zo lekker was – het klinkt wel heel goed! En vreselijk he, die trappen naar kastelen? Ik ga, zoals je misschien weet, wél heel graag naar kastelen maar die rotdingen staan altijd op een berg.

  • Haha, ja sorry Kim, we zijn cultuurbarbaren. Maar ben blij dat we niet nóg hoger hoefden te klimmen.

   Fijn dat we je aan het lachen hebben gekregen.😉😁

 2. Hoi Lein,

  Leuk jullie blog weer te lezen, ook leuk om ideeën op te doen voor de volgende trip, want ook wij willen nog een keer terug! Ik hoop dat de weergoden jullie goed gezind blijven en dat er geen noord-Italiaanse toestanden komen. Nog veel plezier!

  Wij zijn volgende week 6 dagen naar Frankrijk, hopelijk ook daar beter weer dan nu.

  Groet, ook aan Huub

  Robert

  • Hee broer, sorry ik had deze reactie nog niet eerder gezien. Ik hoop dat jullie het lekker hebben in Frankrijk en ik snap het helemaal als jullie nog een keer naar Sardinië gaan!
   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *