5 december: Naar de Keys!

Ik ben vroeg wakker, het is stormachtig buiten en aan de voor en achterkant staan de lamellen te klapperen. Ik doe de ramen wat dichter en zie dat het ook flink regent. Ik probeer weer te slapen, maar dat lukt niet meer.

Huub is om 7.30 wakker en we besluiten om maar de boel te gaan pakken. Om 8.15 uur rijden we weg. Het regent nog steeds maar wordt onderweg wel weer steeds droger en zonniger. We zien een mooie regenboog over de weg! Het is druk op de weg, spits rond Miami. De andere kant op is veel erger dus het valt mee. We ontbijten rond 10.00 uur  bij de Cracker Barrel in Florida City. Ik heb de seizoen specialiteit Cinnamon french toast, erg lekker!
Dan rijden we weer door richting Keys. We rijden af en toe door wat wijkjes om bij het water te kijken. Het is hier zo mooi! Dat water, die kleur, dat kan toch eigenlijk niet. Een paar maanden geleden was Hurricane Irma, je ziet af en toe een omgevallen boom en eerst denken we dat het wel meevalt. Hoe verder we echter komen hoe meer het duidelijk is wat een ravage het geweest moet zijn.  Ladingen troep langs de weg, het lijkt alsof het grof vuil moet komen maar al lang niet geweest is. Ook wordt er gewaarschuwd dat mensen boetes krijgen als ze er troep bijzetten.  We zien boten die kapot zijn, hele inboedels, reclameborden etc. erbij liggen.

Wij willen op Islamorada kijken bij het hotel wat bekend is van de serie Bloodline, maar het is gesloten en we mogen er niet bij. Zonde! Wel zie ik er leguanen, en deze blijven redelijk zitten. Hoera eindelijk een leguaan op de foto!

We kijken ook nog even bij Robbie’s. Daar waren we in april ook nog maar het is er wel leuk dus we gaan gewoon weer even kijken en maken ook daar weer wat foto’s. Hier ziet het er allemaal vrij ongehavend uit.

Daarna rijden we door naar de receptie van Captain Pip at the Knights Key inn. Het is 14.00 uur maar we krijgen de sleutel al mee. We rijden erheen en gaan naar de kamer op de 1e verdieping. Het ziet er netjes en modern uit. We kijken uit op de 7 mile bridge.  Het is ook recentelijk opgeknapt en heropend en dat kun je zien. Huub loopt de kamer uit om nog een tas uit de auto te pakken en ik sta bij het raam om de luxaflex open te doen en er zit gewoon een leguaan op de stoelrand voor het raam naar Huub te sissen! Haha, weer een! Hij rent weg en ik ga erachteraan, hij gaat gewoon de trap op! Gelukkig krijg ik hem nog op de foto voor hij verder omhoogklimt.

Sombrero  beach

We kleden ons om, om nog even naar het strand te gaan bij het Bahia Honda Statepark. Dan rijden wij er eerst voorbij en op de brug kun je niet keren dus dan moet je eerst een stuk verder rijden om te keren en weer terug. We betalen $5.00 toegang en dan blijkt pas dat de hele linkerkant (ons favoriete strand) gesloten te zijn. Het is afgezet en er zijn allemaal Cubanen (of Mexicanen? ) aan het werk. Rechts kun je wel liggen maar dat ziet er best druk uit. Huub heeft hier geen zin in en zegt dat er 3 km. verder nog een strand is. Wij rijden het park dus weer uit, maar het strand wat Huub bedoelde was waarschijnlijk het strand wat afgesloten was. Dan maar door naar Sombrero beach, ook leuk maar wel weer 20 km verder. Eenmaal daar aangekomen blijkt ook het grootste stuk afgezet te zijn. Dan maar op het stukje waar het wel mag maar het is daar lang niet zo mooi en ook het water is niet zo helder als een stuk terug. Jeetje wat zonde. We hadden misschien toch even moeten checken van tevoren maar het is niet eens in mij opgekomen dat stranden gesloten konden zijn. Inmiddels is het ook al 15.30 geweest en zijn er ook wat wolken gekomen. We relaxen er toch even maar bruin worden we niet vandaag…
Terug bij het hotel loop ik naar de waterkant en maak er wat sunsetfoto’s. Ook daar zie je dat Irma wat heeft aangericht. Een stuk van de kade af, wat dakschade en de palmen zijn ook niet zo mooi meer.
We gaan douchen en dan eten aan het water bij de Island Fish Co. In april hebben we hier geluncht en dat was zo lekker. Ook nu smaakt het weer goed. We zitten heerlijk buiten aan zee met kerstverlichting en gezellige muziek onder een sterrenhemel. Op een gegeven moment zien we in de verte zelfs vuurwerk. Wat een romantiek! En dat terwijl we weten dat het in Nederland heel koud is.

Toe nemen wij nog een key lime pie, dat moet tenslotte op de Keys maar ik krijg het niet meer op. In de hotelkamer nemen we weer koffie, thee en doen we weer de foto’s en het verhaal.

We weten nog niet precies wat we morgen gaan doen. Rustig aan uitchecken, onderweg nog van mooie plekken genieten en dan in de loop van de dag weer terug naar ons hotel in Fort Lauderdale.

Mooi huis aan het water

 

 

 

 

 

De tarpons die je kunt voeren

 

Een volwassen met witte kop.

 

3 pelikanen

 

Huub had nog nooit zo’n mooi parkeerplekje!

 

De kamer

 

De keuken

 

 

Deze klopte aan het raam

 

Was een mooi bootje

 

Dat blauwe gebouw links is ons hotel vanaf de 7 mile bridge gemaakt

 

 

 

Dit tripje is net een vakantie in een vakantie, heerlijk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *